Elnyert díjak és oklevelek

2010-ben a Nagykanizsai Kerekasztal Civil Egyesület pályázati felhívására pályázott önkormányzatunk a településünk található a Kovácsi-hegyi tanösvény bemutatásával, mellyel elnyerte Zala megye 7 csodája kitüntető címet nyerte el.

"Zala megye 7 csodája: Ösvény a sziklák alatt

Lelkes túrázó csapat kíséretében tekinthették meg a Zala megye 7 csodája újabb elemét az értékfelmérő akció ötletgazdái és képviselői szombaton. A márványtábla és az oklevél a Vindornyaszőlős és Nagygördő határán található Kovácsi-hegy sziklaösvényét jelöli a természeti csodák sorában.

- Itt a legfontosabb elmondani, hogy mennyire széles körű és aktív vélemény nyilvánítás alapján készült az értéklista - hangsúlyozta Virrasztó Zsolt, az akciót segítő Zalai Hírlap főszerkesztője. A helybeliek által elmondottakra utalt, miszerint a természeti képződmény fennmaradása a működő bazaltbánya miatt veszélyben van. - Rávilágított arra, hogy az értékek kiválasztására adott 50 ezer szavazat mögött ott vannak azok az értékekre büszke emberek, akik nyilvánvalóan őrzői is kívánnak lenni választottjaiknak. A tábla így nem csak információ, hanem felkiáltó jel is.

Az akciót indító nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület képviseletében Lengyák István és Budavölgyi Kálmán adta át az okleveleket az értékeket óvó települések vezetőinek: Bődör József, Vindornyaszőlős és Judi Oszkár, Nagygörbő polgármesterének. A táblát adományozó megyegyűlés részéről Szalóky Jenő, a turisztikai bizottság elnöke beszélt a civil mozgalmak erejéről."

Szerző: Horányi Árpád | Zalai Hírlap

http://zalaihirlap.hu/fokusz/20100829_zala_megye_het_csodaja

2010.szeptemberében Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Norvég Alap által támogatott Tájérték Kataszter (TÉKA) által kiírt "Értékgazdag Település" cím elnyerésére.

Azon túl, hogy a 0-100 fős lélekszámú települések kategóriájában a legtöbb pályázat érkezett, olyan településekkel is meg kellett "mérettetni" magunkat, mint például Zirc, Hévíz, Tokaj, Komlóska, stb. Az önkormányzat által megfelelően összeállított pályázati anyag, valamint településünkön élő Fitos Gábor képanyagának- és zenei aláfestésének köszönhetően III. helyezést ért el.


ONLINE AJÁNLATKÉRŐ
4/1
Az Ön kosara
Az Ön kosara
ttt
Magánszemély Cég Partnerkód
Kosár
kiürítése
Adatok
megadása
Választott
termékek
Megrendelés
elküldése!
GLS futár
1500Ft / panel
Budapest
0Ft
Tata
0Ft
Feldolgozás folyamatban...
Köszönjük! Megrendelését sikeres továbbítottunk
ügyfélszolgálatunk felé.
A megrendelése másolatát elküldtük
a megadott e-mail címre.
Munkatársunk hamarosan felkeresi
a megadott elérhetőségei egyikén.
Amennyiben ez nem történik meg 48 órán belül,
kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 (20) 955 2629-es telefonszámon!
db